Bu Blogda Ara

21 Ocak 2017 Cumartesi

BİRAZ POP BİRAZ SEZEN

Saat 02.35 şuan ve uykucu şirin halen uyumadı. Peki ya neden? Aşk acısı çektiğim için mi? Özellikle geceleri tutan diş ağrısı mı buna sebep yoksa başka bir şey mi? Hiçbiri. Bu gece uyuyamamama tek sebep Sezen Aksu. Öğlen saatlerinde anca tanışabildiğim yeni albümünün etkisinden çıkaramıyorum çünkü kendimi. Her şarkısına ayrı bir sarılıyorum. Öyle güzel kucaklıyor ki insanı müziği ve sözleri. Öylesine işliyor içime her şarkısı ayrı ayrı…
Hep söylerim, hep düşünürüm kendi kendime. Daha önceki zamanlarda doğsaydım keşke diye. Günümüz aşklarına, gündelik yaşantılara her ne kadar ayak uydursam da bir yadırgama hissiyatı uyandırıyor bende. Her şey, herkes sahte geliyor bana bir miktar. 80ler hatta 70ler olmalıydı benim doğumum. O günleri görmeli, yaşamalıydım diye ah geçiririm içimden sürekli. Belki de bundandır kendimden büyük insanlarla iyi anlaşıyor olmam, kim bilir… Ama bugün ilk kez bu günüme “iyi ki” dedim. “İyi ki yaşarken şahit oluyorum Sezen Aksu’ya.”
Hiçbir şarkısı arasında ayrım yapmak istemesem de ruh halim bir şarkıya ayrı bir yakınlaştırıyor beni. – İhanetten Geri Kalan.- Sözler öyle yerlere saplanıyor ki içimde tarifi yok… Dinlerken bir yandan kocaman  gülücükler oturuyor yanaklarıma, bir yandan da akıveriyor o gülümseyen yanaklardan yaşlar. Unuttum sandığım tüm duygularım yeniden uyanıyor dinledikçe. Nefretimle, sevgimle, acımla, gücümle yüz yüze geliyorum yeniden. Kesin en çok bu şarkı sevilecek albümde. “Dedi” dersiniz sonra. Rahat bir 10 yıl uzun yol şarkıları listelerine ekleneceğine adım gibi eminim.
Her şarkısında ayrı neşe dolduğum, ayrı gözyaşı döktüğüm, bambaşka duygularımı yeşerten bu albümün verdiği teselli inanın uykumdan daha kıymetli şuan. Ben ki canından öte sevdiği kişiler için  bile uykusuz kalmayı beceremeyen bir uykucuyum. Sabahtan beridir replay yapmaktan uykuya yer kalmadı gecede. Belli ki uzun bir süre Sezen etkisinde olacak kulaklarım ve duygularım. Bence sizde bir an önce edinmeye bakın bu albümü. İnanın, pişman olmayacaksınız.
Biraz pop biraz Sezen… Teşekkürler Sezen Aksu…


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder